Thursday, May 7, 2015

an Aupair in America part 1

Czech translation

Well someone may ask- How to be aupair in America ? 


It's not that hard, it's just kind of long process.
 The first thing you need to do is to find an agency in your home country, that will help you to get in the US legally. You can find them on internet or just ask your friends. I am going trough Czech agency called - Coolagent. (an American agency - Aupair in America - APIA)

You need to be 18 -26 years old.
Have a valid driving license.
Be single and not have a child.
You shouldn't have any criminal record.
Finished high school

When you find it you usually have to make an appointment for an interview.In my country it consist of two parts - a personality test and an interview where you speak have to speak English. They will ask you just some basic question for example : What do you like to do with children when it's raining ? How long you learn English language? Why do you want to be an aupair ?

When you make it through (99% of girls does) you have to put together all the documents.

 You will need two references that prove that you have more then 200 hours of childcare (can't be from your family), than one reference that says what kind of person you are (usually an English teacher).

You will have to go to your doctor so he/she can fill in the medical record.

You need to scan your passport, driving license , your criminal background check (I've got it in the post office) and your prove of finishing high school successfully.

The hardest part is 600 words long Hello future  family letter and the video!

The video needs to be at least 1-2 mins long and you should talk about your experiences.

All of this have to be uploaded on your online profile. When you will be finished with this you will write to your agency so they can check your profile, if everything is alright they will add you to list of available aupairs !

Then you just have to wait for the families to write you, it can take a week or it can take 3 months. (It's called matching)

That's where I am currently - one month in the matching process. I spoke to 6 families already however it never came to successful end. So I am still waiting for the right family !

My aupair application video



Někdo by se mohl ptát- jak se dostat jako aupair do Ameriky ?

Není to vůbec těžké, jen to zabere docela dost času. První věc, co musíte udělat je najít si agenturu, která aupair v Americe umožňuje. Mají partnerské agentury v Americe - například Coolagent s APIA - Aupair in America agency. Tohle je jediný způsob jak se dostat do Ameriky jako aupair LEGÁLNĚ.

Podmínky jsou
- věk 18-26let
- řidič/ka
- svobodná/ý, bezdětná/ý
- žádný zápis v trestném rejstříku
- úspešně složená maturita

Když agenturu najdete, domluvíte si schůzku. Schůzka/pohovor se dělí na dvě části, První část jsou psychotesty, které nejsou nic těžkého, každý si logicky odvodí, co by tam asi měl napsat. Moc nechápu jejich účel, protože kdo by tam asi napsal ,že se rychle naštve a je uplně nepřizůsobivý, když chce odjet do US ? Zabere vám to tak půlhodinku (je to asi +-10stránek na ano/ne/nevím) a pak se přistoupí na pohovor v angličtině. V různých agenturách se ptají na jiné otázky, ale základ je vždy stejný a to - Už jsi se někdy starala o děti ? Řekni něco o sobě a proč chceš odjet do Ameriky ? Co bys dělal s dětmi kdyby pršelo ? Na ten pohovor vám stačí průměrná angličtina :)


Více než 99% dívek projde tímto pohovorem úspěšně a může se s nadšením vrhnout na všechno to papírování !

Potřebujete dvě reference o tom, že jste hlídali děti (v posl. 3 letech více než 200h), které nesmí být od rodinných příslušníku. Charakterovou referenci od anglického učitele třeba a taky musíte zajít k doktorovi, který s vámi vyplní Medical record.

Pak musíte naskenovat pas, řidičský prukaz a zajít si pro výpis z trestního rejstříku (100Kč), Potom pokud jste už střední školu absolvovali oskenujete maturitní vysvědčení, pokud ne stačí vám potvrzení ze školy o tom, že jste studentem a budete v ten rok maturovat.

Napíšete 600 slov dlouhý family letter ( z kterého si agentura potom vytáhne tak 30 slov, které zveřejní -.-) a natočíte video v kterém praktický řikáte to, co jste napsali do host family letter a na co se vás ptali při pohovoru,

Až to budete mít pošlete to do agentury na zkontrolování, tam obvolají reference a pokud bude vše v pořádku,  pošle se váš profil na zkontrolování do partnerské agentury. Mě trvala kontrola asi dva týdny, ale to prý neni obvyklé.Až bude vše zkontrolováno, přijde vám email od americké agentury, že jste zveřejněni mezi ostatními aupairkami a jste v tzv. procesu matching.

Teď je to hodně odlišné - někdo může mít rodinku za týden, někdo za měsíc. Někdo matchne s první a někdo až z 10. Nicméně není kam spěchat, hlavně aby z toho člověk měl dobrý pocit. Pokud máte zkušenosti s dětmi pod 2 roky, najdete si pravděpodobně rodinku rychleji.

V tomhle stádiu jsem zatím já, ozvalo se mi už 6 rodinek, z toho 1 se mi vážně líbila, ty mi ale bohužel napsali, že si vybrali jinou aupair.

Kdyby někoho zajímalo více, tak jen napište ! ♥

Moje video -



7 comments:

  1. To je super!!! Držím ti palce, aby jsi rychle našla ideální rodinku. Přemýšlím, že bych to po škole také chtěla zkusit. Rok v Americe je přeci splněný sen :)
    Lumiere of Fashion

    ReplyDelete
  2. Držím palce, určitě všechno zvládneš :) Já bych chtěla jet jako aupair do Anglie, tato země mě hrozně láká :) Na co se nejvíc těšíš?
    tribanany.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Au pair byla moje druhá volba kdyby mi nevyšlo Dánsko :) Držím palce, bude to stát za to ! :))


    LENNY MALI in Denmark

    ReplyDelete
  4. good luck! i live in america but it would be cool to do it in europe :)

    danielle | avec danielle

    ReplyDelete
  5. That sounds so cool, I'd love to do that! Good luck with the process, I'm sure you're going to end up with a lovely family! xx

    ReplyDelete
  6. Páni, netušila jsem, že je nutné mít 200 hodin praxi práce s dětmi! Držím palce, abys brzo našla fajn rodinu. :)

    ReplyDelete
  7. Taky přemýšlím nad au-pair. Mám cca 4 měsíce na rozmyšlenou a pak se uvidí :) Nejdřív chci ale zkusit Anglii, přece jen to není taková dálka a pak podle situace a podle jazyku možná Ameriku :3
    Jinak jak jsem to tak četla tak podmínky pro splnění jsou celkem složité :/
    http://lifewithpetra-blog.blogspot.cz/

    ReplyDelete