Thursday, January 19, 2017

Víkendové výlety a jak se ze mě stala manželka




 Po tom, co jsme se s A na konci roku zasnoubili, jsme už měli vybrané datum a to 7. ledna 2017. Bylo to všechno rychlé, ale to kůli několika faktorům -

                         - nechtěli jsme velkou svatbu, hodně lidí, utratit hodně peněz, takže jsme nepotřebovali žádné dlouhé plánování= měli jsme svatbu naplánovanou už pár měsíců, chtěli jsme být svoji a to co nejdříve ♥
                       
Po svatbě jsme museli požádat o změnu víz, což jsme udělali hned v pondělé 9/1. Teď už máme vše za sebou, papíry odeslané a čekáme jen na vyjádření z ambasády. Měl by nám přijít dopis, že naši žádost převzali, pozvat mě na otisky, dát mi pracovní povolení a pak nás pozvat na pohovor a rozhodnout se zda mi dají zelenou kartu. Momentálně nám nezbývá nic než čekat a doufat, že máme vše vyplněné správně.

Taky jsem si tu začala vyřizovat více život. Zaplatila jsem daně za minulý rok, kdy jsem pracovala jako aupair (zaplatila ale ještě jsem jim neposlala formulář haha). Taky už mám vyřízené zdravotní pojištění, což díký manželovo skvělé práci máme zadarmo a je to jedno z nejlepších v US ! Kdo neví, tak zdravotní pojištění v US je dost zamotané, spousta lidí si ho ani nemůže dovolit, protože je drahé, a třeba vytrhnutí moudráku vás bez pojištění stojí desítky tisic korun. No ale mám to z krku.

Další v plánu je koupit auto a auto pojisteni, přihlásit se na školu až otevřou přihlášky a až dostanu pracovní povolení, tak si budu muset jít najít práci, jelikož momentálně pracovat nemůžu.

Vzhledem k tomu, že jsme teď museli zaplatit všechny možné výdaje (žádost o víza,svatba..) tak jsme museli omezit naše cestování a místo létání do měst , jezdíme autem na výlety do státních parků, nicméně i to je úžasné a strašně mě to baví, protože tady máme vážně nádhernou přírodu.

Followněte mojí FB stránku pro víc fotek a updatů o našich výletech !

Lucy


7 comments:

  1. Gratuluju :) Tak autem je to někdy daleko lepší než letadlem, člověk i tak pozná nádherná místa :)

    SmileThess

    ReplyDelete
  2. Very nice video! Have a lovely weekend)
    Do you want to follow each other?

    verabelblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Jé gratuluji :) super článek :)

    ReplyDelete
  4. Gratulujem!:) Veľa šťastia do spoločného života:) To video je naozaj nádherné:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    ReplyDelete
  5. To je husty, jeste si pamatuju jak si se rozmyslela ze pojedes do Ameriky a najednou si vdana! Gratuluju :) xx

    ReplyDelete