Saturday, June 6, 2015

Welcome home ! Holidays summer 2015 no.1


English

Tak jsem konečně tu ! S novým videem a i článkem. Kdo nečetl, tak rychle shrnu, co se mi za tento výlet vše přihodilo.

Můj výlet začínál 29.5. - letadlem do Dublinu , měla jsem se zde setkat s kamarádkou Nicole - znám ji z Irska, kde jsme obě dělaly aupair ( je Španělka, ale bydlí v Edinburghu). To se vše vydařilo, po 10 měsících jsme se opět viděli na letišti. Rychle jsme našly bus a dojely do našeho hostelu - Dublin central hostel - byl vyloženě dvě minutky chůze od centra a byl čistý, levný, se snídaní, za super cenu - super kvalita. To, že jsme spaly na pokoji s dalšími 6 slečnami bylo už takové zvláštnější. Šlo hlavně o zvyk, ale já mam ráda své soukromí, takže jsem s tím dost bojovala. Měly jsme tam i takovou zvláštní holčinu, která se válela celou noc a den v posteli. Jak to vypadalo, můžete vidět ve videu, znovu bych do toho šla, jen pokud bych vážně šetřila, špatné to není, ale příště radši na dvojlůžák. Dobrá výhoda byla, že jste mohli přijít a odejít, kdy jste chtěli, většina ostatních hotelů většinou zavírala v 11.

Dva dny jsme strávily v Dublinu, zašly do hospody, po městě, no je to tam moc krásné. Co stojí za zmínku jsou buď kola, která si můžete půjčit a cestovat s nimi po městě nebo to, že každý autobus má vlastní wifi. Do autobusu musíte mít přesnou "change" za lístek, jen se to hodí do takové misky, kde se to automaticky spočítá a pan řidič vám vyjede lístek. Pokud máte papírovky, tak vás pošle pryč.

V Dublinu je taková ulice plná barů - The Temple Bar. Kolem 21. hodiny nastoupí ochranka a pouští dovnitř (ve většině) až od 21 let. Nicméně všechny nekontroluje, mě pustili až na jednu paní všichni bez problémů. Vevnitř je to něco úžasného. Spoustu lidí, narváno, stoly tam nejsou jen bar a do 1 v noci je tam živá muzika. Kytara a hezky známé písničky na kytaru ( kus je ve videu, jinak na youtube toho najdete spoustu), atmosféra je skvělá, všichni zpívají, pijí (předražené nedobré) pivo a baví se. Irové jsou jedni z nejpřátelštějších lidích, co jsem potkala a tak si rychle uděláte společnost.

31.5, jsme letěly směr Edinburgh, o tom ale až v dalším článku a v dalším videu. To, co jsem nafotila a natočila tam naprosto zbožnuji. Tak doufám, že se vám to bude líbit !




So Im finally here and Ill tell you a bit about my trip ! 29th May I left to Dublin. I was there last year but I did not have time for walking around and exploring so I decide to come back. I t was all amazing and exciting I was meeting there with my friend Nicole and we went to find our hostel where we slept in 8 bed dormitory (woman one) and I can everyone tell that it was cheap, good and safe ! We stayed in the dublin city central hostel and I would come back. It was near to the city , clean and nice. You can watch more in the video !

I didnt like the thing you didnt have much privacy, but thats something you have to be okey with when you want to save money I guess.¨

We went to some lovely walks and visited one street - The temple bar street, which was full of small pubs.All of the pubs had a live music and I loved it. They played famous songs and everyone was singing, great atmosphere. Around 10pm the security came to every doors and it was a bit harder to get in. They let in 21yrs old, I wasnt but they asked me just one for my ID card, otherwise they always just opened my doors and let me in. I had so much fun !

31st May we went to the airport to stay there until we got out plane to Edinburgh, where Nicole lives- you'll see the video about it in next post, it is so beautiful there ! It was my favourite part of the trip !


19 comments:

  1. Perfektní vlog! Ta holka byla asi vážně divná, nechápu... Nicméně, je to takové zvláštní bydlet s cizími lidmi v jednom pokoji. Pokaždé, když někde sháním ubytování, narazím na shareroom, ale ještě nikdy jsem se neodhodlala :)

    ReplyDelete
  2. Teda.... Musí to být super, užívej! :)

    ReplyDelete
  3. Všade samé ovečky júúúú ♥

    ReplyDelete
  4. Taky jsem poprvé byla nesvá ze hostelového pokoje pro víc lidí, ale časem jsem tomu přišla na chuť. Ovšem shodnu se s tebou na tom, že dvoulůžkáč je dvoulůžkáč :-)

    Budu ráda, když si uděláš čas a mrkneš na můj blog.

    ReplyDelete
  5. Hezké video, miluju hudebníky na ulicích 😊

    ReplyDelete
  6. Veľmi pekné video :) Do Dublinu by som sa určite rada chcela pozrieť, tak snáď raz. :)

    ReplyDelete
  7. Skvelé video, vždy som sa tam chcela ísť pozrieť!

    ReplyDelete
  8. Super video ;) Ta holčina musela být dost zvláštní no :D

    ReplyDelete
  9. So glad to hear you had fun!! Would love to visit sometime as well!

    Best,
    Christina

    Looks by Lau

    ReplyDelete
  10. Wuuu to musel byť skvelý výlet! Tiež by som niekde vyrazila ale len tak niekam ďaleko,kde by ma nik nepoznal :)

    ReplyDelete
  11. Ty máš teda naozaj zaujímavý život, do Dubaja by som hned šla :-)

    ReplyDelete
  12. Zaujímavé video a máš veľmi pekný kufor :)
    GlitterCircus

    ReplyDelete